Aktuálně 2024 - květen

V únoru a březnu se konala okresní a krajská kola soutěže základních uměleckých škol v hudebním, výtvarném a literárně dramatického oboru. V Poličce proběhlo 15. února okresní kolo soutěže ve hře na klavír, kde se úspěšně prezentovali i naši žáci. Valerie Voráčová získala v I. kategorii  1.cenu s postupem do krajského kola, Lukáš Aberle druhou cenu ve IV. kategorii  a Šimon Kukrle s Lucií Slánskou v klavírním duu 1. cenu ve II. kategorii. V krajském kole ve Vysokém Mýtě si pak Valerie Voráčová vyhrála 3. cenu.

Základní umělecká škola Jevíčko hostila 2. března v krásných prostorách synagogy krajské kolo soutěžní přehlídky ve výtvarném oboru. V kategorii Jednotlivá plošná/ prostorová práce od jednoho autora si stříbrné pásmo odvezly Stela Henslová, Nela Jachanová, Anežka Šašinková, Lenka Nerušilová a bronzové pásmo Terezie Němcová a Alžběta Trunečková. O poznání úspěšnější byli naši výtvarníci v kategorii Cyklus jednotlivých prací spojených jedním tématem. Zlaté pásmo s postupem do ústředního kola získal jednak kolektiv s prací Barva je dobrá (Sofie Charfreitagová, Nela Hrbatová, Marie Stejskalová, Adriana Pechová, Laura Nela Konopáčková, Kryštof Kohout), druhak kolektiv s prací Chaos přírody (Vendula Šemberová, Anna Josefína Patočková, Amálie Matoušková, Kristýna Odehnalová).

Neméně úspěšně si naši žáci vedli i v literárně dramatickém oboru. V Chrudimi 26. března soutěžili v přednesu a dramatickém výstupu. V I. kategorii  získaly zlaté pásmo s postupem do ústředního kola Veronika Crhová a Rozárie Trojáková, stříbrné pásmo Anežka Šašinková a bronzové pásmo Marika Handlová. Ve II. kategorii patřilo stříbrné pásmo Kristýně Odehnalové a Andreji Svobodové.

Tolik k akcím minulým a teď se přesuňme k těm, které nás očekávají v tomto měsíci. Ve čtvrtek 2. května v 17.30 se v koncertním sále ZUŠ představí naši absolventi hudebního a literárně dramatického oboru, vše bude doprovázeno výstavou prací absolventů výtvarného oboru. Následovat budou další z pravidelných Podvečerů s múzami 9. a 23. května v 17.30 v komorním sále ZUŠ.

V sobotu 25. května pak vše završíme 21. ročníkem festivalu Moravskotřebovské arkády. Na nádvoří zámku se v průběhu dne v pestrém programu představí pěvecké sbory a bandy naší ZUŠky, žáci literárně dramatického oboru a se svým zpěvem naše bývalá absolventka a studentka Konzervatoře Jaroslava Ježka Jana Haasová. Večer si pak můžete poslechnout zpěvačku DEBBI, elektrické smyčcové trio INFLAGRANTI a slovenskou rockovou kapelu Metalinda. Podrobný program najdete na celostránkové pozvánce uvnitř tohoto vydání Moravskotřebovského zpravodaje.

Kontakt

Image
Příspěvková organizace města
Zámecké nám. č.o. 1, č.p. 185
Moravská Třebová
571 01

Partneři školy

Image