Aktuálně 2023 - září

Aktuálně 2023 - září

Začátek letošního školního roku bude v ZUŠ Moravská Třebová zahájen ve čtvrtek 4. září v 15:00h v Koncertním sále ZUŠ. Po zahájení ředitelem školy bude probíhat domluva individuálních rozvrhů s jednotlivými pedagogy v jejich třídách. Přijímací pohovory pro nové žáky budou realizovány od 4. září v čase 14:30 - 16:00h v kanceláři ředitele školy č. 203.

Každé studijní zaměření hudebního oboru má od 4. ročníku své specifické plnění kolektivní interpretace, mezi která patří sborový zpěv a orchestrální hra. Jejich plnění je povinnou součástí základního studijního zaměření a má své zásadní opodstatnění, ať už v podobě prestižních ocenění v soutěžích základních uměleckých škol, která jsou výsledkem letité spolupráce a dlouhodobé přípravy či v dalším hudebním rozvoji žáků v kolektivní interpretaci.

V letošním školním roce vyhlásilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR soutěž žáků základních uměleckých škol v jednotlivých studijních zaměřeních, o kterých budeme informovat později. V průběhu školního roku nás čekají jak tradiční stěžejní akce, ke kterým patří Vánoční a adventní vystoupení, Absolventské koncerty, Moravskotřebovské arkády, Vyřazení absolventů a pasování prvňáčků, tak i akce menšího typu jako jsou Podvečery s múzami. O všech jednotlivých akcích vás budeme vždy informovat s předstihem. 

Novým i stávajícím žákům přejeme spoustu radosti z umění, úspěšný a klidný školní rok.

 

Kontakt

Image
Příspěvková organizace města
Zámecké nám. č.o. 1, č.p. 185
Moravská Třebová
571 01

Partneři školy

Image